maanantai 11. helmikuuta 2008

Hidasta on... ei millään jaksaisi

Viime viikko tuntui ihan paikalleenjämähtäneeltä. Tiedättehän ilmiön, tehdään muka jotain tärkeitä perusrakenteita, jotka tosiasiassa eivät näy yhtään mihinkään. Mitä himputin väliä sillä muka on, että onko yläkerran kylppärin lattia betonia vai ei ja onko seinissä tai katossa jotain ihme koolauksia (mikä sana sekin nyt on olevinaan???). Kaikista toivottominta on tämä sähköpiuhojen virittely. Aina ne ovat jostain kohtaa väärin ja aina jo "valmiisiin" huoneisiin tuleekin jotain pientä lisäviritystä *huokaus*

Huomenna onneksi alkaa tapahtua. Söpö Timpuri nimittäin väkertelee alakerran katot paikoilleen (kai ne koolaukset on silloin jotenkin hyödyksi). Rakentaja on hommannut jostain vimpaimen nimeltä levyhissi. En tiedä mitä tapahtuisi, jos yliaktiiviset mukulat saisivat temmeltää sen kanssa. Alla olevassa kuvassa on muuten meneillään Piippijahti. Se on: juostaan kovaa kiljuen ympäri Piippiä ja ei ole aavistustakaan kumpi ottaa kiinni ja kumpi menee karkuun, mutta hauskaa on.


Tällaistakin nämä Isänmaan Toivot harrastivat: huudetaan viemäriputkeen ja nauretaan päälle. Toivon, että mukulat eivät kovin paljoa tulevaisuudessa viihdy pää kiinni tuossa putkessa, se on nimittäin yläkerran vessanpönttö.


Tämä on yksi pikkuprojekti viime viikolla. Yläkerran aulan kattoikkunat pääsivät paikoilleen. Ne antavat nyt kummasti valoa, kun niissä on nuo seinämät paikallaan. Kunhan vaan Iv-ihme saa hommansa hoitoon, saamme puhallusvillatkin muuten taloa lämmittämään. Tämä tapahtuu Rakentajan sanomisten mukaan ensi viikolla. Josko tuo sähkönkulutuskin siitä vähän laskisi.


Tämä on yläkerran pikkukylppäri. Vähän siinä on vielä visioimista, mutta lattia on upea. Yläkerran lattiasta oli Rakentajalla ja Talotehtaan edustajalla mielenkiintoinen vääntämys. Söpö Timpuri oli tuhlannut kaiken lattioihin tulevan kipsilevyn, ja alkoivat sitten ihmetellä, mistä moinen. En tänäkään päivänä ole varma mistä liian vähäinen määrä johtui (vaikka Rakentaja on sen kädestä pitäen monta kertaa selittänyt). Jotain tekemistä sillä oli lattialämmitysputkien, piirustusten ja eripaksuisten levyjen kanssa. Sen kuitenkin ymmärsin rivien välistä, että lopulta Talotehtaan edustaja joutui myöntymään ja lähettämään lisää levyä heidän piikkiinsä.


Lähiaikoina taas tapahtuu näkyvämpää onneksi. Perjantaina tulevat Maalari-ihmeet tutustumaan paikkoihin ja tekemään työsuunnitelmaa. Huomenna tulevat takanpalat, pääsisimmekö jo viikonloppuna punaviiniä nauttimaan takkatulen loimuun? Ehkäpä söpö Timpuri ehtii tekemään väliseiniä yläkertaankin?

5 kommenttia:

Rva M kirjoitti...

Oih, kattoikkuna!

Sami kirjoitti...

Kiitolinjan mies soitti juuri, että haluaa käydä kippaamassa meidän takan tontin kulmalle ja perjantaina tulee toinen tyyppi laittamaan takan kasaan. Viikonloppuna pääsee sitten varmaan jo kokeilemaan toimiiko takka;)

Heidi kirjoitti...

*menee puhdistamaan jääkarhuntaljaa*

Anonyymi kirjoitti...

Muistan itsekin remontin aikaan urputtaneeni ahkeralle remonttimiehelleni, että 'mitkä ihmeen koolaukset (vai oliko se koolingit), mitä se nyt muka sitten tarkoittaa?' ;-)

Heidi kirjoitti...

Miehillä on kyllä outoja perversioita talojensa ja remonttiensa suhteen...