sunnuntai 24. helmikuuta 2008

Tuli takassa leimuaa

Vihdoin, se kauankaivattu ensiliekki on syttynyt Takkaamme. Oliko se sitten odottelun arvoista? En osaa sanoa, ainakin sopivasti olimme valinneet vuoden toistaiseksi aurinkoisimman päivän polttamiselle. Tunnelma ei ehkä siten ollut paras mahdollinen "Kylmä myrskyävä talvi, ja lämmin takkatuli".

Aluksi Takassa poltettiin kynttilöitä. Hirmu hyvin kyllä Piipistä meni veto, ei savuttanut sisälle yhtään.


Vähän myöhemmin pistimme sitten vähän lautaa palamaan. Kivastihan se roihusi, vaikka lauta ei ihan täysin kuivaa ollutkaan. Huomatkaa Rakentajan varjo takan kyljessä ;-)


Tässä hienot polttopuukasamme. Pihalla on aika paljon lautapätkää polteltavaksi... ehkä noin kymmeneksi vuodeksi tai jotain. Rakentaja osti itselleen upean kirveen. Uskon, että kirveenosto teki varsin hyvää Rakentajan herkälle egolle.


Oli aivan ihana kevätpäivä muuten. Ja Raksa näytti kuraiselta, likaiselta ja masentavalta. Roskaa joka puolella, yyyh. Ei sitä pihaa ikinä saada vihreäksi keitaaksi... ja ensi vuonna rakennetaan kummallakin naapuritontilla *huokaus*


Näin maisema on muuttunut, taloja alkaa kohoilla muillekin.


Eilen muuten kärräsimme melkoisen määrän pölyä pihalle. Puhallusvillasta tuli aika... jos sanoisin paljon, se olisi karkeaa alimitoittamista... megavaltavasti pölyä ja villanripettä. Tukehtuminen ei ollut kovin kaukana, kun sitä harjalla ja imurilla puhdisti. Mutta lopputulos oli kyllä puhdas ja siisti, nyt on söpön Timpurin hyvä palata lomaltaan mellastamaan vuorivillan kanssa. Luulen muuten, että ensi viikonloppuna menen Talolle nukkumaan ensimmäistä kertaa. Rakentaja kyllä hannailee, mutta eiköhän se sieltä perässä tule, kun ei yksinkään osaa uinua Ruususenuniaan.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei!
Takka ja sen tuottava tunnelma ovat upeita :)
Terveisiä ihanasta lumisesta Lapista!
E

Anonyymi kirjoitti...

Piti siis kirjoittamani 'tuottama'
(vaikka olettehan te toki olleet erittäin tuotteliaitakin tässä rakennusprojektissa)
E

Heidi kirjoitti...

Ihan kateellinen olen tuosta Lapista.

Takka on ihan mahtava kyllä, ja sekin on mahtavaa, että tällä viikolla lähtee jo maalaus käyntiin.