keskiviikko 6. helmikuuta 2008

Hämy-hämy-häkki

Hämyhäkit ovat vallanneet talomme. Niitä luikertelee pitkin seiniä ja kattoja pilvin pimein. Niillä on pitkät inhottavat koivet. Katosta roikkuu niiden jalkoja ja seittejä. Apua.

Ei sitä muuten ihan helpolla uskoisi miten paljon piuhaa menee yhteen vaivaiseen pikkutaloon. Aivan mielettömän paljon. Me olemme sitä nyt kaksi viikonloppua pujotelleet täysipäiväisesti melkein. Rakentaja on vielä ollut muutenkin laittelemassa vaikka ja kuinka moneen otteeseen. Ja vasta alakerta alkaa pikkuhiljaa olla pulkassa. Rakentaja menee vielä tänään vähän fiksailemaan sitä, ja ehkä viikonloppuna. Eilen illalla ne Sähköihmisen kanssa siellä arvioivat työn tulosta, joka suurimmilta osin tyydyttikin Sähköihmistämme. Jotain sekin, että saa ylitarkan Sähköihmisen tyytyväiseksi.

Kuvassa alla Hämyhäkki. Saadapa jo söpö Timpuri laittamaan Hämyhäkit piiloon kattolevyjen alle... sitten voi vaan visioida Hämyhäkkejä hiippailemassa katto- ja seinärakenteissa pimeässä ja painajaisunet ovat valmiit. Tämä siis kaikille Hämyhäkkikammoisille, itse en lukeudu heihin, mutta isommat vauvat meillä kylläkin.


Tästä kuvasta kiitos kuuluu Rakentajan isälle, varastin sen häneltä blogiini aivan ilman lupaa. Paha ihminen olen. Siellä Rakentaja tulevan ruokailutilamme syövereissä mittailee piuhaa. Ja ahkera apunainen arvostelee. Muutaman kerran olivat kyllä hermot varsin pimahtamaisillaan. Rakentaja on niin kauhean etevä ja reipas ja sinnikäs puurtaja. Hirveän alemmuustunteenhan siitä saa, kun ei jaksa ihan tauotta piuhoitella. Joskus haluaa syödäkin ja välillä vain hengailla. Normaalielämäkin olisi pikkuhiljaa ihan bonusta, tämä on niin ihme säätämistä ja tasapainoilua perheen, talon ja töitten välillä.


Tällaisiakin hommia sain viikonloppuna tehdä. Tulostaa numerolappuja ja liimailla niitä piuhoihin. Jotka itse olin ensin katkonut pinkeillä pihdeillä. Kyllä sitä nyt tuntee, että elämällä on ihan todellinen Tarkoitus.


Mitäköhän siellä talolla olisi raportoimisen arvoista tapahtunut muuta kuin sähköjä... hmmm. Viime viikolla tulivat kourut, niistä olisikin pitänyt näppäistä teille kuva. Tällä viikolla valmistuu yläkerran lattia ja ainakin osittain väliseinät. Iv-hommat taitavat myös olla aika pitkällä. Kenties myös osa alakerran katosta saadaan pian umpeen. Ensi viikolla tulee takka, se on juhlan arvoista kyllä.

Mielenkiintoinen tapaus kävi muuten piuhojen kanssa. Kutsutaan sitä vaikka Kadonneiden Piuhakelojen Arvoitukseksi. Tiedättekö mikä on loogisin paikka etsiä suurehkoa piuhakelaa (tuota mikä on tuossa keskimmäisessä kuvassa)? Lähtisittekö ihan ensiksi etsimään sitä kattorakenteista? En minäkään, mutta tulinpahan noin tunnin etsiskelyn jälkeen tuskastuneena heittäneeksi Rakentajalle, että se on ihan varmaan piilossa tuolla katon sisässä. Siellähän se tosiaan oli. Jotain kertoo Rakentajasta, että ottaa noin tosissaan kaikki tyhmimmätkin juttuni...

Ei kommentteja: