keskiviikko 31. lokakuuta 2007

Vauhtia hommiin

Kääk, tätä vauhdin hurmaa. Ne aikovat huomenna alkaa kasata meidän talopeliä. Onkohan meillä viikonlopuksi katto päällä? ;-))

Siellä tontilla lojuu nyt kuutisen kilometriä lautoja, erilaisia kattovimpaimia ja ilmeisesti jo jotain oviakin. Pystyyn vaan koko roska, että päästään Jouluksi Kotiin. Laskujakin sataa kiitettävässä tahdissa ja suhde pankin kanssa syvenee päivä päivältä.

Vauhtia ja vaarallisia tilanteita siis tiedossa.

p.s. Rakentaja ei puhu mistään muusta kuin Talosta. Tuleekohan hänen elämäänsä hirvittävä tyhjiö rakentamisen jälkeen? Muistaakseni vielä puolisen vuotta sitten puhuttiin siitä, että Rakentaja vähän siivoilee Raksalla, eikä juuri muuta. Kauhuskenaario: hän alkaa heti rakentaa seuraavaa...

11 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

No hui, teillä on vauhti päällä! Onnea palapelistä :)

Meillä on huomenna rakennekatselmuksen osa 2. Pitääkin kaivella papereita sitä varten.

Sami kirjoitti...

Jos tietäisi vähän enemmän rakentamisesta ja projektin eri vaiheista osaisi vaikka sopia, että joku tulisi tekemään päiväksi pariksi "aputöitä" tontille vaikkapa kahden viikon päästä keskiviikkona, jotta perjantaina päästään tekemään sitten seuraavaa välivaihetta, mutta ei.. Kaikki tulee yllätyksenä ja kiireellä ja aikataulu vaikuttaa kusevan täysin, jos muutamaa "pikkujuttua" ei ole "joku" hoitanut ennen ylihuomista ja mistäs siihen sitten saisi innokkaan tekijän tuolla aikataululla tekemään ne pari "pikkujuttua". Itsennä menisi kuitenkin aikaa homman selittämiseen tekijälle, joten tekee sen sitten itse pois eikä käytä samaa aikaa tekijän etsimiseen ja homman selittämiseen sille.
Rungon pystytyksen alun jälkeen pitäisi olla vielä lattian valaminen, jonka ajoitus ja tekijöiden aikataulut ovat tiukat, mutta muut homman pitäisi sitten sujua vähän vähemmän paniikkitahdilla.. Tai ainakin on näin kuvitellut ymmärtäneensä. Toki liian tiukalla ja aikaisella muuttopäivän määrittelyllä saa aikaa ihan mitä vaan häslinkiä ja paniikkia, mutta muuton ajattelukin on vielä varsin kaukaista tulevaisuutta..

Heidi kirjoitti...

Aion viettää joulun uudessa talossa. Siellä ei voi olla sen kurjempaa kuin muut realistiset vaihtoehdto.

Sami kirjoitti...

Siellä voi olla vähän vilpoinen vielä silloin;)

Anonyymi kirjoitti...

Tuosta tyhjiöstä:
Viime viikon Anna-lehdessä oli juttu naisesta, joka rakennutti itselleen ja perheelleen unelmiensa talon. Projektin loppupuolella toimittaja toteaa "Nyt on aika soittaa onnelliselle talonomistajalle!" Ja nainen vastaa "On ihan tyhjä olo. Tässäkö tämä nyt oli?" Tosin toimittajan mukaan vaisuutta selittää sekin, että rakennusvaiheessa alkanut romanssi (rivien välistä voi lukea että toisena osapuolena oli joku rakentajamies) on nyt lakastunut. Toimittaja aprikoi, että muuttuiko unelma samantekeväksi kun se toteutui ja lähtee 'tarkastuskäynnille'. Ja ilmeisesti talo pitääkin sisällään tyytyväisiä asukkaita, ja (rakennuslesken kauhuksi) nainen toteaa "Voisin tehdä tämän uudestaankin" ;-)

Heidi kirjoitti...

Olisi edes jotain romanssinpoikasta komean raksamiehen kanssa projektia mielenkiinnottamassa ;-)))))

Ainiin, täyttäähän tuo Rakentaja nykyisin kriteerit.

Sami kirjoitti...

Pitää varmaan ottaa potentiaalinen romanssiaspekti huomioon tekijöitä kilpailutettaessa hinnan ja laadun lisäksi eli rumat ja lyhyet saa hommia helpommin meidän työmaalta tästä lähtien;)

Heidi kirjoitti...

*möksöttää*

Sami kirjoitti...

Mä vaan sitten vaikutan entistä houkuttelevammalta vaihtoehdolta rakennusromanssin kohteeksi, kun kontrasti kilpailijoihin saadaan tarpeeksi suureksi;) Eikös sellainen muka ole kaikkien kannalta vaan parempi;)

Sami kirjoitti...

Hui.. apua.. nyt se alkaa oikeasti nousemaan.. siis talo.. Perustusten päälle oli noussut kaksi pitkää seinää pystyyn tämän päivän aikana.

Anonyymi kirjoitti...

Käytiin illalla pyörähtämässä teidän tontilla ja siellä oli tosiaan jo pitkien seinien rangat pystyssä. Onneksi olkoon. Siitä se lähtee...