sunnuntai 16. joulukuuta 2007

Askartelua sekä Rakentamista

Tuntuiko teistä koskaan pienenä siltä, että äiti ja/tai isi eivät askarrelleet kanssanne tarpeeksi? Ei hätää, onneksi tuon kaipuun voi isompana paikata alkamalla talonrakennukseen. Omaa askarteluviettiään saa toteuttaa koko lailla niin paljon kuin sielu sietää ja paaaaljon yli sen sietopisteen.

(Meillä oli pienenä kotona kiva kodinhoitaja, joka jaksoi askerrella ihan niin paljon kuin keksin pyytää. Siksi en välttämättä kaipaisi tätä pientä urakkaa. Mutta minkäs teet, itsepähän olen ristini valinnut.)

Katsokaahan ystävät pienet alla olevaa kuvaa. Näette varmaan tuon sinisen muovin tuossa seinissä. Tarkimmat kenties jopa huomaavat sen olevan taitettuna lattiasta ylöspäin ja teipattuna. Tällaista todella Tarkoituksellista Pientä Puuhaa minä sain eilen näperrellä. Bonuksena tuohon vielä näette kenties tuon mustan huovan törröttävän taitekohdan alapuolella. Se kaikki piti leikata pois. Arvatkaa kuinka mukavan työasennon tuohon sai ja kuinka helppo on leikata alkeellisilla työkaluilla paksua kattohuopaa. Alkeellisilla siksi, ettei noin pieneen tilaan mahdu mitään kunnon järeitä saksia. Huomaattehan todellakin, kuinka tärkeä funktio minulla on tässä hommassa *huokaus*


Suolana haavoihin sitten Rakentaja kyllä teki Ihan Oikeita Töitä. Piikkaili putkille koloja lattiaan ja sahaili metallikoukkuja pois ontelolaatoista. Siitä tuli muuten kiva kipinäsuihku, olin Aivan Varma, että koko murju palaa poroksi alta aikayksikön.


Näin kivalta talo tällä hetkellä näyttää. Kodikkaaltakin, kun valo tuikkii ikkunoissa. Huomaatteko muuten mitään pientä vikaa talossa? Vinkki: yläkerran parvekkeen ovi. Todellakin, söpön Timpurin kaveri oli onnistunut näpertämään sen sinne väärinpäin. Oikeastaan se on aika vinkeän näköinen, kun se noin loistaa tuolta puhtaan valkoisena. Kaippa se jossain vaiheessa kääntyy siitä.


Tässä taloa vähän toisesta suunnasta. Otsalaudat tuovat talolle kummasti vähän viimeistellymmän oloista ilmettä (joo, ne ovat nuo laudat tuossa missä katto loppuu, siis tuo valkoinen mitä on nyt puoli pitkää sivua). Oven päällekin on ilmestynyt katos. Tässä taas näitä kommunikaation liikuttavia ongelmia. Olen nimittäin Täysin Varma, että olen puhunut siitä kuinka noiden tukien (samoin kuin parvekkeen tolpan) tulisi olla metallia. Silti tieto ei ole koskaan välittänyt Talotehtaalle asti, eikä Rakentajakaan muista kuulleensa tällaisesta. Pöh.


Sisällä yläkerrassa on näin upeaa. Söpö Timpuri meinaa pistää sen ennen joulua siihen kuntoon, että talo pysyy ihan oikeasti lämpimänä. Mukavaa, että tyyppi on paitsi silmäniloa myös tehokas.


Alueella käy muuten melkoinen kuhina. Tämän kuvan nimi voisi vaikka olla "Bongaa neljä Kaivuria 50metrin matkalla". Bonuskaivuri löytyisi vielä tuosta 10 metriä vasemmalle, se ei vaan mahtunut kuvaan.


Nyt Rakentaja hoputtaa, pitää lähteä taas työhön.

Ei kommentteja: