perjantai 7. joulukuuta 2007

Piippi nousee aamuhämärässä

Eilen talomme sai vihdoin kauan kaivatun Savupiipin. Nyt puuttuu enää takka sekä talja sen edessä (ja lattia ja muutama muu pikkujuttu). Sitten ei muuta kuin lämpöä tuottamaan takan edessä köllötellen ;-)

Piipin nostaminen oli aika villin näköistä touhua. En haluakaan kuvitella, mitä olisi tapahtunut, jos yllättävä tuulenpuuska olisi alkanut keinuttaa Piippiä. Yksi pieni talonraato olisi voinut olla aikas kevyttä kamaa.

Ongelmitta ei kaikki suinkaan sujunut. Eihän rakentaessa koskaan. Ensimmäisellä nostolla nimittäin Nosse ei kyennyt nostamaan Piippiä tarpeeksi korkealle. Ei se kai paljosta kiinni ollut, joitakin kymmeniä senttejä vain. En tiedä oliko Rakentaja tosissaan, kun sanoi, että voisihan sitä vähän heilauttaa Nossella tuosta harjan yli.

Tässä kuvassa ensimmäinen nosto. Oli vielä aika pimeää... tästä kuvasta voitte muuten hyvin aistia sen Kummitustalo-tunnelman.


Tässä kuvassa sitten toinen nosto, nyt jo vähän valoisemmissa merkeissä. Tällä kertaa Piippi pääsi onnellisesti harjan yli ja sisälle asti. Sisällä kaikki ei sujunutkaan niin onnellisesti, Piippi kun ei vaan halunnut tipahtaa paikoilleen. Rakentaja työnsi, Timpurit kiskoivat ja väänsivät, mutta ei. Lopulta Piippi-parka jätettiin sitten muutaman sentin korkeuteen ilmaan ja toivomme kovasti, että se pysyy siinä. Selvennykseksi siis, se köllöttelee nyt sellaisen betonimöhkäleen päällä. Betonin kun piti kauniisti levitä, kun Piippi siihen lasketaan.

Kahdesta nostosta oli kuitenkin hyötyäkin. Nosturifirmalle. Saavathan he nyt tehdä kaksinkertaisen laskutuksen.


Tältä Piippi näytti yläkerrasta käsin. Ehkäpä siihen pitää joku kaunis pinkki rappaus kiskaista pintaan.


Piipin kiinnityksen jälkeen veimme vielä kärryllisen roskia kaatopaikalle.


Rakentaja-kelju-mustasukkainen oli muuten jättänyt kertomatta, että toinen Timpureista on kerrassaan silmäniloa. Jospa jäisin ensi viikoksi sairaslomalle, ja menisin vahtimaan työn etenemistä. Mahtaisiko se nopeuttaa talon valmistumista?

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Talonne on edennyt ison harppauksen :)

Hurja tuo ilmakellunta kyllä. Aiotaanko sille tehdä jotain erityistä vai tehdäänkö vähän korkeampi koroke siihen alle?

Heidi kirjoitti...

Kyllä se siinä etenee... rahalla saa ja niin edelleen :-P

Ei sille Piipille kait enää ihmeitä tehdä. Onhan se pulteillaan ja muilla tukirakenteillaan kiinni kumminkin. Lattiavalut yms sitten (toivon) pitävät sen paikoillaan. Kiuasta ja takkaa saatetaan vähän päästä mallailemaan, että ylettyvät tuohon kiinni.

Sami kirjoitti...

Turha sitä on maallikon mitään yrittää tehdä tai kommentoida ammattilaisille, kun ei ne kuitenkaan usko ja sitten menee pieleen.
Koitin ekan noston yhteydessä kovasti kertoa, että ei voi piippi nousta tarpeeksi korkealle niin pitkillä kettingeillä, mutta eipä kukaan kuunnellut. Eipä se sitten jäänyt kuin parista kymmenestä sentistä kiinni ja piti yrittää uudestaan. Silloin kaikki ammattilaiset sanoivat, että isompi nosturi kehiin, mutta malttoivat kuitenkin kuunnella, kun piipitin, että otetaan pari metriä kettinkiä pois välistä ja hyvinhän se nousi sitten.
Piipun jalustaan taas sekoittelin laastia ja mätin omasta mielestäni sopivan kasan laastia siihen, mutta ammattilaiset vieressä vain hokivat, että laita isompi keko, niin se leviää tasaisemmin ja tiiviimmin sinne alle parin tonnin piipun painon alla, mutta kuinkas kävikään.. eipä laasti levinnytkään tarpeeksi vaan jäi pari senttiä liian korkeaksi kasaksi piipun alle .
Kiristettiin pultit sitten siihen tasolle ja lätkittiin raot täyteen laastia ja todettiin, että siinä on ja pysyy. Onneksi kiukaan ja takan liitosten sijoittaminen pari senttiä ylemmäs ei ole mikään ongelma, mutta alaspäin olisi ollut.
Jännää tämä rakentaminen, kun harvoja asioita suunnitellaan oikeasti loppuun asti ja sitten vaan säädetään työmaalla jutut yhteensopiviksi ja silti suunnitelmiin uppoaa omaisuus ja paperia syntyy monta kansiota.

Heidi kirjoitti...

Huh, olihan vuodatus. Hengästyin kolmennen rivin puolivälissä.

Ei ADHD kykene.