torstai 27. maaliskuuta 2008

Kittausta ja laattaa ja ehkä jopa paneeleita

On se sisustamisen katselu vaan mukavaa touhua. Vaikkakin toivottoman hidasta näpräämistä. Laattoja ilmestyy kylppäriin ja saunaan kovalla tahdilla (vaan ei riittävän nopeasti minun makuuni). Kylppäristä tulee upea isoine laattoineen... tyylikäs ja ylellinen, vaikka onkin lopulta aika pieni. Ja yläkerran kylpyhuone on kuulemma saumailtukin valmiiksi. Se pitäisi nähdä, se on varmasti Käsittämättömän Kaunis.

Mutta voih, mitä huhuja kantautuukaan tietoisuuteeni. Timpurinketkaus oli mennyt hutimaan saunan seinään laattaa kohtaan, mikä piti paneloida. Olen vielä tiedosta ällikällä lyöty, sillä nyt Saunavisioni on romutettu täysin. Voinkohan koskaan saunoa tuossa tilassa vai onko elämä lopullisesti pilalla?

Saunasta tulikin mieleen maanantaiset Rakentajan touhut, nimittäin kiukaan paistaminen pihalla. Joku viisaampi oli vinkannut Rakentajalle, että kiukaasta kannattaa pihalla polttaa pahimmat käryt, suojarasvat yms. pois ja siksi Rakentaja kyhäsi pihamaalle mielenkiintoisen hökötyksen. En ole varma tuleeko siitä ensimmäisenä mieleen sauna... tiedättehän, yleensä saunoissa on seinät ja katto ja lauteet. Oma ensimmäinen mielikuvani oli pieni krematorio, tosin naapurimme vihjaili jotain pontikkapannustakin. Arvioikaa itse (niin siis tuo kaatunut putkenpätkä toimi piippuna).


Ihan hyvä ajatus muuten oli tuo kiukaan korkkaaminen ulkotiloissa. Haju nimittäin kantautui varmaan kolmetoista korttelia joka ilmansuuntaan. Yyyyyh.

Maanantain toinen teema olivat kittaukset. Eläessäni ennen tätä en ollut koskenutkaan kittiin, mutta nyt tuli harjoittelua kertaheitolla pari huoneellista. Onneksi oli paljon saumoja, jotka jäävät kaappien taa piiloon...

Aluksi jälki oli kauhean rumaa... nauha kupruilee, kittiä on liikaa tai liian vähän vuorotellen ja niin edelleen. Onneksi kuvasta tuo jäljen rumuus ei paljastu ihan niin karuna.


Sen sijaan muutama sauma myöhemmin näytti jo paljon paremmalta. Tuosta saa jo hiomalla ja korjailemalla hyvän, uskon. Ensi viikonloppuna jatkuu samat kittibileet. Ehkä sunnuntaina pääsee osittain jo pohjamaaleihin.


Rakentaja kävi muuten tänään irtisanomassa asuntomme. Nyt on sitten motivaatio saada Talo asuttavaan kuntoon kesäkuun loppuun mennessä. Tosin, jos muutto venyy kesäkuun puolelle saatan olla jo itkenyt itseni hengiltä, tai jotain. Voi vauhtia nyt Timpurit, tahdon nähdä paneloitua pintaa ja valmiita huoneita seuraavalla kerralla talolle singahtaessani. Pitäisikö mennä ratsupiiskan kanssa komentamaan? Juu, nehän voisivat saada siitä jopa kiksejä.

Alla vielä kuvaa yleismaisemasta tällä hetkellä.

Ei kommentteja: