maanantai 26. toukokuuta 2008

Mikä tekee Talosta Kodin?

Me nukuimme koko viikonlopun uudella talolla. Sänky oli ihana, maisema kaunis. Hiljaista oli myös, ei mökääviä naapureita. Luukutin musiikkiakin jonnekin yhteen asti yöllä, tuskin tuo ketään häiritsi. Vuohonjuustoleipä ja espresso aamiaiseksi uuden ruokapöydän äärellä maistuivat ja takkatuli lämmitti ihanasti yön hämärinä tunteina.

Silti palasin hyvillä mielin vanhalle talolle, hengähdys, takaisin kotona. Elämä on toki paljon helpompaa toimivan suihkun ja vessan kanssa, ja tavaroistakin tietää noin suurinpiirtein missä ne ovat. Mutta miten sitten tehdä uudesta talosta Ihan Oikea Koti?

Tavaratko sen tekevät vaiko ihmiset? Lasten touhut vai paluu arkeen? Vai tietoisuus siitä, ettei tänne enää tunge työmiehiä ja tarkastajia meidän reviirille? TV ja pyykkikone? Vaiko aika?

Talo alkaa olla kyllä asuttavassa kunnossa. Osa tavaroista on jo paikoillaankin kaapeissa. Suurin osa työmaaroskasta on poissa, ihan oikeita astioita käytössä. Työkalut kun vielä tunkee kaappeihin, niin siinäpä se. Ja ennen perjantaita on luvattu ne pöntötkin kytkeä. :-)

Ei kommentteja: