maanantai 5. toukokuuta 2008

Edistymistä ja takapakkia

Ette varmaan arvaa, missä meidän perheemme vietti vapun- ja viikonlopunaikaa. Kai ne hommat vähän etenivätkin, luulisin. Toivoisin ainakin, monilta osin alkaa olla aika tyhjä olo rakentamisen suhteen. Sitä on nyt nähty aivan tarpeeksi. Rakentaja oli kyllä reipas ja ahkera ja sai paljon aikaan. Me muut, no, hidastus-auttamis-saldo taitaa olla jossain siellä nollan hujakoilla.

Mutta ensin porraskuulumisia. Niidenhän sovittu toimitus olisi ollut nyt tällä viikolla perjantaina ja vielä suunnilleen viikko takaperin lupasivatkin, että juu kaikki kunnossa. Me olimme jo kuulleet huhuja kanssarakentajilta, että useamman viikon viivästymää on tiedossa. Siksi hyvissä ajoin toimitusta varmistelimme ja mitään ongelmaa ei pitänyt olla. Aikataulu pitää aivan varmasti. Tänään kuitenkin kuului toista ja sekin vain, koska Rakentaja sitten taas aktiivisena asiakkaana soitteli sinne kysyäkseen lopullista varmistusta... juuei, kyllä tässä joitakin viikkoja on nyt viivästymää. Joitakin viikkoja? Anteeksi? Me muutamme kahden viikon päästä ja silloin pitää olla portaat.

Viivästymä itsessään suututtaa Aivan Mielettömästi. Vielä pahempaa on kuitenkin tuo valehtelu ja tiedottomattomuus. Me olisimme varmaan odotelleet portaita perjantaiaamuna asennusapulaisten kanssa ja he eivät olisi ilmoitelleet mitään. Tiedoksi siis kaikille kanssarakentajille, joilla ei ole portaita vielä hankittuna: Älkää tilatko kyseiseltä firmalta mitään, vaikka heidän hintansa saattaa olla aavistuksen edullisempi kuin monella muulla (lisätietoja allekirjoittaneelta ja Rakentajalta).

Edistymistäkin on onneksi tapahtunut. Rakentaja asensi laminaatit työhuoneeseen, teki meille vaatehuoneisiin hyllyt ja systeemit ja minä tein niinkin mahtavaa hommaa kuin silitysraudalla liimasin reunanauhaa ikkunalautoihin (jippii, Vuoden Turhin ja Epämotivoivin Homma on löytynyt). Alla kuva eteisen vaatehuoneen hyllysysteemistä, joka ainakin minusta vaikuttaa tosi pätevältä. Vielä vähän tankoja ja naulakoita ja kenkätelinettä, niin jo on hieno.


Kallipalkkaiset Timpuritkin olivat vaihteeksi saaneet jotain selkeästi näkyvää aikaan. Nimittäin paneloineet saunan melkein valmiiksi. Valokuidut kun sytytti kattoon, niin tuo näytti jumalaisen kauniilta. Kun saunan ovikin saapui perjantaina ja kiuas on ollut jo pitkään, niin ehkäpä me ensi viikonloppuna saunomme Äitienpäivän kunniaksi... (ai mitkä lauteet muka???)


Tässähän tätä taas, tällä viikolla jatkuu ulkopinnan muuraus, sähkömies tulee kytkemään sähköjä ja lämmitystyypit tulevat kytkemään lämmityksen. Keittiön ja kodinhoitohuoneen tasot tulevat tänään. Timpurit aloittavat listoituksen. Viimeiset maalaukset (=makuuhuoneen koristemaalaus) tulevat valmiiksi. Kodinhoitohuoneen ja vessan katot paneloidaan (toivon ainakin, sillä ensi viikonloppuna pitäisi laittaa kaapit paikoilleen). Putkimieskin toivottavasti ehtii loppuviikosta paikalle. Ja mikä tärkeintä, sikälimikäli Muurarit saavat telineensä pois takapihalta, Kaivurikuski tulee tekemään pihan pohjatyöt. Voi onnea ja kukkaloistoa. Portaat...? No, jää nähtäväksi.

Ei kommentteja: