sunnuntai 20. tammikuuta 2008

Jokanaisen pikakurssi talonsa sähköistämiseen

Tervetuloa Rakennuslesken "Talon sähköistämisen tärkeimmät pointit, jotka jokaisen naisen tulisi ymmärtää"-pikakurssille. Sisäistettyänne nämä opit, olette jo askeleen lähempänä omaa kivaa sähköin varustettua taloa.

Ensimmäinen ja tärkein opetus: Hanki sähkömies tai -nainen, joka tekee kaikki hankinnat, kaapeloinnit, mittaukset yms. tärkeän. Istu itse kotona ja lue vaikkapa hyvää kirjaa viiniä siemaillen ja tule ihailemaan kauniisti suoraan asennettuja katkaisijoitasi. En voi painottaa liikaa, että tämä säästää niin hermoja kuin perhesuhteitakin, vaikka maksaakin ratkaisuna enemmän euroja.

Jos et kuitenkaan ole niin onnellisessa asemassa, että ensimmäinen kohta olisi mahdollinen, siirry toiseen opetukseen. Saatat kenties olla allekirjoittaneen kohtalotoveri, omistaa rakentamiseen täysin hurahtaneen sekopäisen miehen sekä huojua velkavankeuden partaalla. Ei se mitään, meitä on paljon tässä maassa. Olen muuten miettinyt "Rakentajien hullun vimman uhrit" tukiryhmän perustamista. Olkaa yhteydessä allekirjoittaneeseen, jos tunnette moiselle tarvetta.

Toinen opetus: Perehdy etukäteen Rakentajasi aikeisiin. Esitä tyhmiä täsmäkysymyksiä tyyliin "Miks toi on tossa" tai "Mistä muru aiot aloittaa" tai "Voisko tohon laittaa valolipan". Tässä vaiheessa melko todennäköisesti huomaat, että Rakentajallasi ei ole hajuakaan siitä, kuinka hän aikoo homman hoitaa. Ei pienintäkään Työsuunnitelman tapaista. Vie Rakentajasi paikalliseen pikaruokalaan sähkökuvien kanssa, syökää ja vaadi häneltä suunnitelma kuinka edetään. Saatte takuuvarmasti nopeammin näkyvää tulosta aikaiseksi. Bonuksena tulee lounaskin hoidettua, ja voit jopa elää illuusiossa päässeesi romanttisesti ravintolaan.

Kolmas opetus: Sähköistyshomma ei oikeastaan ole kauhean vaikeaa. Jopa allekirjoittaneen taidoilla pystyy askartelemaan oman A-hirviön, pujottamaan piuhaa muoviputkesta tai tulostamaan numerolappuja sähköjohtoihin. Menkää mukaan auttamaan Rakentajianne, jos haluatte heidät joskus kotiinkin, sillä kaikkeen tuohon pieneen menee tuskallisen paljon aikaa. Toki yksinolon kaipuu jos vaivaa, pysytelkää kotona ;-)))

Neljäs opetus: Ota omat työkalut. Jos tulet vahingossa kerran lainanneeksi Rakentajasi kynää, olet luonnollisesti vastuussa seuraavat neljä tuntia joka ikinen kerta silloin, kun Rakentajasi ei löydä sitä taskustaan. Viis siitä, ettet muka tiedä koskeneesi kapistukseen kuin kerran. Kokemusta on...

Viides opetus: Älkää hetkeäkään uskoko, jos Rakentajanne toteaa, että "Ihan sama, mitkä reijät avaat siitä rasiasta". Vaatikaa selkeästi nimetyt kolot ennenkuin ryhdytte hommaan. Säästytte monelta "Äh, tässä on just väärinpäin tehty nämä kolot"-valitukselta.

Onneksi olkoon, olette juuri suorittaneet Jokanaisen pikakurssin talon sähköistämisestä. Ja eikun sähköistämään sitten vaan. Pitkää pinnaa ja työn iloa kaikille.

Jatkoa seuraa osassa "Jokanaisen jatkokurssi edistyneille sähköistäjille".

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Huiiiii...

Minun osuuteni on toistaiseksi rajoittunut siihen, että olen osoitellut paikkoja, joihin voisi liittyä jotain sähköistä. Tämän jälkeen minulle on kerrottu, että ihan hyvä, mutta jos se kuitenkin tehtäisiin näin. Ja hyvä tulee :P Tuo kynä oli kyllä paras :D (anteeksi naurahdus)

Sami kirjoitti...

Sivuleikkuritkin oli monesti hukassa ja niitä arvon Leski lainasi varmasti useammin kuin kerran. Onneksi löytyi toinenkin työkalu johtojen katkomiseen;)