lauantai 5. tammikuuta 2008

Valtakunta keittiöstä

Pitkästä aikaa meidän perheemme aikuisväki on pohtinut vähän näkyvämpiäkin asioita Talon osalta, keittiötä nimittäin. Mehän toki olimme varhaisviisaina jo Talon suunnitteluvaiheessa pyytelemässä keittiötarjouksia, mutta siihen se sitten aikanaan jäi. Silloin saaduista tarjouksista on kuitenkin se hyöty, että tässä vaiheessa tiedämme koko lailla tarkasti, mitä haluamme ja mitä emme ja miksi. Samoin alkaa olla selkeä kuva siitä, missä liikkeissä ollaan palveluhaluisia sekä rahanahneita ja missä taas pelkästään rahanahneita.

Keittiötarjousten pyytäminen on tavallaan mukavaa, hyvin konkreettista ainakin. Toisaalta, olen laulanut saman tarinan suunnilleen viidelle eri myyjälle. Alkaa olla sellainen tuntu, että tämä ei ole enää mitään uutta ja jännittävää. Viimeisimmässä paikassa tuli enää nopeasti lueteltua faktat, värit, materiaalit ja se oli siinä. Ei mitään pohdintoja haluaako kaappeja vai laatikoita ja millaiset vetimet miellyttäisivät silmää. Niin sitä turtuu pieni ihminen...

Yhden konkreettisen hyvän idean keittiöön liittyen nappasin matkaan, tai oikeastaan kaksi. Tähän asti on ollut vahvasti hakusessa mitä taustat voisivat olla... laattaa, rosteria, kiveä vaiko mitä. Mikään ei ole kolahtanut lopullisesti, on ollut vähän sellainen "Ihan sama kaikki käy"-fiilis. Nyt kuitenkin näin oikein kauniisti maalatun taustan ja se oli siinä. Raikas ja simppeli. Rakkautta ensi silmäyksellä <3 <3

Toinen hyvä ideanpoikanen liittyy ruokatilan seinään ja siihen tehtäviin hyllyihin. Jätän sen idean kuitenkin vielä jalostumaan.

Ensi viikolla alkaa sitten keittiötarjouksia sataa, jos myyjien lupauksiin on luottaminen. Jännää nähdä kuinka käy. Vihdoinkin jotain Ihan Oikeaa ja Näkyvää, eikä aina jotain abstrakteja styroja ja rälläköintiä.

Ei kommentteja: