torstai 17. tammikuuta 2008

Seiniä ja muureja

Vasta kaksi avausta sitten pääsin kehumasta, kuinka mukavan siistiltä meidän lukaalimme näyttääkään. Ihan tuli hyvä ja toiveikas mieli, kyllä tästä vielä asunto saadaan. Todellisuus on kuitenkin jotain Aivan Muuta.

Päästä nyt sitten miehet melskaamaan reviirillesi... ei hyvä ajatus. Viikon mittaa söpö Timpuri kaverinsa kera (en tiedä onko kaverikin söpö) ovat riehuneet ja meuhkanneet meille väliseinät pystyyn - ja lattia-alan täyteen silppua, työkaluja, johtoja, sahanpurua, nauloja... luetteloa voisi jatkaa loputtomiin. Tilannetta ei yhtään paranna Herra Muurari, jonka ämpärit, lastat ja laastipöly tuntuivat jotenkin viimeiseltä niitiltä. Onneksi Leipätyö on pitänyt sen verran kiireisenä, etten ole ehtinyt Raksalle murehtimaan Hävityksen Kauhistusta.

Ensi viikolla Piippi pellitetään, ja samalla saamme tarjoukset kouruista ja ikkunapelleistä. Tässä täytyy sanoa, että Pelti-ihminen on jättänyt itsestään loistavan asiakaspalvelun tunteen. Puoli tuntia tarjouspyynnöstä saimme jo tarjouksen, ja kauppa syntyi alle 12 tunnin päästä. Kertooko tämä nyt siitä, että me olemme hänen ainoat asiakkaansa?

Joku IV-ihmekin on pyörinyt muutaman päivää Talon kimpussa. Lopulta saimme varsin kohtuuhintaisen urakan, vaikka aluksi meinasi itku tulla. Hinnat kun olivat luokkaa tuplat siitä, mitä tämä tyyppi velottaa. Hurjahan se summa on toki vieläkin.

Hmmmm... tuleva viikonloppu menee perinteisesti romanttisissa merkeissä, odottakaas, eikun rakentaessa. Kaikki sähköt pitäisi mahdollisuuksien mukaan pistää paikoilleen. Olen vielä autuaassa epätietoisuudessa siitä, mikä minun roolini siinä on. Paitsi nariseminen.

Kaippa se siitä. Matkahuolto sai toimitettua meille hanat ja suihkut ja kylppärin kaapiston, mutta kubialtaat ovat jossain Hukassa. Hanat ovat taivaallisen kuutiomaiset, ei mitään rumaa ja pyöreää pilaamassa. Olen kerrassaan rakastunut <3 . Odottelemme muuten tarjouksia keittiön altaasta ja hanasta. Niistäkin on tulossa aika vinkeän oloiset. Ihan eriä kuin mitä alkuperäinen visio oli. Mikäköhän muuten on, kun yksi keittiötyyppi ei tahdo antaa meille mittakuvia ennenkuin olemme tehneet kaupat? Ei kai hän kuvittele, että käyttäisimme niitä jotenkin väärin, kuten vaikka menisimme niiden kanssa kilpailijan puheille? Kerrassaan outo on, jos niin ajattelee... *kiillottaa sädekehää viattomana*

Ei kommentteja: