lauantai 11. elokuuta 2007

Projekti Leikkimökki, osa 1

Rakentaja on fiksaantunut ajatuksesta, että tontille pitää tehdä leikkimökki. Se on kuulemma loistava rakennusaikainen varasto... tunnettua myös on, että miehinen ego ei kestä vastalauseita, jos on keksinyt jotain mielestään briljanttia. Joten meille tulee siis leikkimökki.

(En ole aivan varma kertooko tämä jotain Rakentajan ankeasta lapsuudesta ilman materiaalista hyvää. Kertokaa rakkaat kanssaihmiset, pitäisikö tästä huolestua, vai onko lapsi vaan terve leikkiessään?)

Aamulla suuntasimme siis muutamaan rautakauppaan, ja kolmannesta vihdoin löytyikin mukava pikkuinen möksä. Viimeinen muuten laatuaan, joten ei teille muille valitettavasti riitä samanlaisia tällä hätää. Kauppias ei tiennyt luvata niitä lisää... ei auta jäädä kuin odottelemaan, jos samanlaisen haluaapi. Haettuamme vielä maalit, pari lapiota, vähän evästä ja muutaman muunkin mutkan kautta siirryimme sitten tontille perustusten tekoon.

Rakentaja on hirmuisen fiksu ja hänellä on niiiiiin hienoja ideoita. Nytkin perustussuunnitelma syntyi autossa (Rakentaja oli eilen illalla juoppokuskina, varasti autoni avaimet ja leikki kuskia koko päivän *möks*). Minäkin opin taas uuden rakentamiskäsitteen, eli eepeeäs on jotain routaeristysjuttua. Opin myös monta asiaa pinkeistä maaleista, niiden ohentamisesta ja oikean sävyn aikaansaamisesta. Näistä opeista voi olla hyötyäkin, tunnista 37 eri pinkin sävyä ja opi tekemään maalit, joilla voit maalata oikeaa sävyä. Tai ainakin miten niitä ostetaan ;-)))

Tässä vähän kuvia teille ihailtavaksi. Rakentaja muuten muisti natista suureen ääneen, kuinka minä vain katselen enkä tee mitään hyödyllistä. Kuka näitä kuvia olisi muka napsinut, jos minunkin olisi pitänyt koko ajan kaivaa?????

Rakentaja aloittelee kaivamista, vielä ihan hyvällä innolla.

Ensimmäisen lapioniskun jälki.


Pari tuntia myöhemmin: lähes valmis kuoppa. Tässä vaiheessa myös itse olin jo joutunut kaivamaan joitakin satoja lapiollisia ja motivaatio alkoi hiipua rankemman kerran. Se on hyvä, että tuli valittua suunnilleen kesän kuumin päivä hommaan. Ikäväähän olisi, jos tulisi kylmä kaivaessa.


Talon ja leikkimökin noin sijainnit tontillamme. Huomatkaa taiteellinen ote piirtämiseen...


Tällainen kasa maata pienestä kuopasta kaivettiin pois. Kovaa savea...
Vasemmalla Rakentaja ja oikealla minä.


Kuopan kaivuun jälkeen pääsinkin romanttiselle piknikille kuopan reunalle
;-)))))


Juustot ja patonki maistuivat kyllä hyviltä. Rakentaja oli vaan niin tylsimys, että kielsi minua ottamasta viiniä niiden kanssa... aika ketkule, ensin vaatii saada leikkiä kuskia ja sitten vielä kieltää juomasta.


Jatkoa (=itkua ja kyyneliä) seuraa Projekti Leikkimökille. Pysykää kanssani...

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Sikapika naapurilta... Pitäiskö meidän järkätä KIMPPAPIKNIK tuonne meidän tiluksille tässä joskus?! Olisko halukkaita? Naapurisovun järkkymistä ennaltaehkäisevää toimintaa, nähkääs... :)

Heidi kirjoitti...

Nomutta tottakai =) Ihana idea.
Saan hyvän syyn hankkia vaaleanpunaisen pallogrillin.