keskiviikko 8. elokuuta 2007

Rakennusihmisistä jupinaa

Ihan oma lukunsa näissä rakennuskuvioissa ovat alan ihmiset. Kaikki eivät tietenkään ole täysin kammotuksia. Itse asiassa valtaosa taitaa olla kohtalaisen leppoisaa porukkaa.

Tänään kuitenkin ketuttaa eräs nimeltämainitsematon talotehtaan ihminen. Rakentaja oli saanut tietää pääsuunnittelijaltamme, että se yksi perustuksiin liittyvä lappunen, josta urputin täällä blogissani aikaisemmin, on talotehtaan toimitukseen kuuluva dokumentti... sivumennen sanoen pääsuunnittelijamme on oikein hauska pakkaus. En viitsi kommentoida häntä enempää (ainakaan julkisesti), ties vaikka olisi uskollisia fanejani tämän blogin kautta. Terkkuja vaan...

Mutta siis, tämä nimeltämainitsettoman talotehtaan nimeltämainitsematon ihminen oli sitten kaikessa järjen valossaan jostain normaalijärjelle käsittämättömästä syystä jäädyttänyt talomme rakennesuunnittelun. Vai oliko se runkosuunnittelu???? No, samapa tuo, tietävämmät varmaan ymmärtävät ja muita ei kiinnosta.

Eli nyt sitten vaan kökitään tässä odottamassa, että tämä ihastuttava henkilö saa potkittua homman käyntiin taas, jotta saamme sen perustusjutun. Kukaan ei luonnollisestikaan osaa sanoa edes mitään sinnepäin arviota siitä, kuinka kauan tämän syvällisen salatiedon tuottaminen voisi kestää. Saati että kuinka pitkälle tätä rakenne (vai runko??) suunnittelua pitää viedä, jotta päästään eteenpäin. Ensi vuonna tähän aikaan toivottavasti nauran näille jutuille, mutta tänään harmittaa kuin pientä oravaa.

Otsikko olisikin pitänyt olla rakennusihmisestä jupinaa. Pahoitteluni nyt kaikille vääryyttäkärsineille mukaville alan tyypeille. *Pusuja* teille.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Talokauppias soitti tänään ja kertoi, että oli löytänyt rungon rakennesuunnittelijan. Rakennesuunnittelijalla tietenkin oli ihan hirmuinen kiire, kun on melkein 2000 taloa vuodessa suunniteltavana talotehtaalla, mutta oikein puristettuna suostui saamaan meidän tarvitseman paperin aikaiseksi ensi viikon aikana, mutta ei sitten kuitenkaan pysty saamaan sitä sähköisenä vaan lähettää postissa jonkun hurjan paperisen lärpäkkeen. Meidän rakennesuunnittelija saa sen sitten naputella koneelle ihan itse, niin taas päästään kasvattamaan isänmaamme bruttokansantuotetta turhalla työllä..

Heidi kirjoitti...

No johan on hankalaa. Rakennesuunnittelija siis koneella piirtää lappusen, mutta ei osaa lähettää sähköpostia...

Pitäisikö meidän lähettää hänelle IT basics for very dummies-opus?

Anonyymi kirjoitti...

Se piirtää ne melkein 2000 taloa vuodessa lyijykynällä eikä käytä edes kumia, kun on PRO!

Heidi kirjoitti...

Hei, meillä on töissäkin sellainen piirustuspöytä vanhojen työtapojen näyttelyssä. Niitä taidettiin viimeksi käyttää joskus kultaisella 80-luvulla...

Anonyymi kirjoitti...

Talokauppias oli jättänyt vastaajaan viestin, että homma on hoidossa ja rungon rakennesuunnittelija vaihdettu sellaiseen, joka saa dwg-kuvan aikaiseksi tässä viikon sisään.