torstai 9. elokuuta 2007

Jutustelua asuntomessuista

Kuten jokaisen kiltin talonrakentajan kuuluu, suuntasin Rakentajani kanssa asuntomessuille muutama viikko sitten. Kerrottakoon, että olemme kolunneet messuja sitten talounelman puhkeamisen... Rakentaja siivosi juuri laatikoitamme ja löysi Rakenna ja Remontoi kirjasia varmaan vuodelta 2004 tai jotain.

Nämä olivat ehkä ensimmäiset messut, joista sai konkreettista antia. Espoon messuilla söin lähes yksin pussillisen värilakuja, kun Rakentaja jutteli maalämmöstä ainakin sadantuhannen ihmisen kanssa. Sen jälkeen oli paha olo... Juujuu, olihan Kauklahden kotilotalokin hieno, mutta... ;-)))))

Ilahduttavimpia ajatuksia ehkä olivat, että olohuoneenkin voi tehdä laattalattialla ilman, että se näyttää tyhmältä, oma talomme ilman mitään olohuoneen ylikulkevia siltoja on juuri hyvä niin (voin vaan kuvitella kuinka paljon sieltä lentäisi tavaraa niskaa lasten toimesta) ja että enää ei tarvitse sietää limaisia talokauppiaita. Jotain konkreettistakin jäi käteen: tarjous takasta. Elikkäs tällainen meille sitten kai tulee, tosin valkoisena http://www.kermansavi.fi/www/tltuoteU.nsf/10KS/VIOLA?OpenDocument&id=10KS&id2=TA1 . Siihen takkaankin liittyy mielenkiintoinen tarina. Muistuttakaa, että kerron sen jossain vaiheessa otsikolla "Urputusta rakennusihmisistä, osa 234567".

Mites uskolliset fanini? Oletteko harrastaneet messuja ja kertokaa jotain kommenttejanne. Tietääkös kukaan muuten, kuka valmistaa niitä kuution muotoisia WC-pönttöjä. Tai siis sellaisia neliömäisiä? Piru kun en tullut ottaneeksi kohteen tietoja talteen, mutta yhdessä kohteessa oli siis hyvännäköiset kylppärit, missä kaikki oli neliömäistä. Hanat, pönttö, amme jne. Kuka muistaa?

10 kommenttia:

Rva M kirjoitti...

Kovasti oli hinku asuntomessuille, mutta aikaa ei vaan ole ollut moiseen. Mies kun tuumasi, että meillähän on jo talo katsottuna ja itse asiassa jo tontilla pystyssä. DAA!?! Talo ehkä, mutta entä esim. keittiön välitila? Tai kylppärin sisustus? Tai vessan hanat?

No, täytyy sitten keksiä noihin jotenkin muuten ideoita. Ollaan me kolmet asuntomessut jo koluttu tähän liittyen, tietty.

ps. Meillä ei kyllä vessassa pyörätuolit pyöri.

Sorry jos tulee moneen kertaan, jotain häikkää kommentin lähetyksessä.

Heidi kirjoitti...

No sitä se Rakentajakin sanoi, ettei pyöriminen pientaloissa ole mitenkään pakollista.

Sinun pitää kyllä miehellesi vähän kertoa Totuuksia... ettei nyt toinen tajua, että Ne Oikeat Asiat päätetään nyt. Tähän asti on vaan tehty jotain taustahöpönpöpöä.

Anonyymi kirjoitti...

Hylkäsittekö Tiilerin takan kokonaan?
t. Mr. Reidar

Heidi kirjoitti...

Tiilerilläkin oli niitä kivoja funkkismalleja. En tiedä pyysikö Rakentaja koskaan tarjousta edes...

Ääk, pitää pyytää ennenkuin tekee kauppoja muusta. Kiitos muistutuksesta!

Anonyymi kirjoitti...

Tiileri toimittaa vain kivikasan ja sitten pitäisi saada joku oikeasti tekemään se takka ja jos pelkän piipun muuraaminen valmisharkoista maksaa sellaisen 500-700e, niin takka on varmasti kalliimpi.
Nyt muuten alkoi muisti palailemaan pätkittäin ja tuli mieleen, että pyysin tarjouksen Tiileriltä, mutta sain sähköpostilla linkin heidän sivuille tarjoukseen ja siellä kysytään salasanaa, jota mulle ei koskaan kerrottu edes pyynnöstä. Joten kysynpä sitä uudestaan.

Sami kirjoitti...

Jopas tuli tarjous Tiileriltä, kun vähän kovisteli lisää;) Funkkis Lauri olisi 2080e ja Funkkis Pikku-Lauri 1740e ja muuraaminen on tonnin luokkaa eli aika samaan menee Kermansaven kanssa ehkä jopa tulee kalliimmaksi.

Heidi kirjoitti...

Sit pitää kinuta se 200 pois siitä kermiksen hinnasta, sillä perusteella et siinä käsinkirjoitetussa lukee niin.

Anonyymi kirjoitti...

Mutta Tiilerissä oli isompi massa=varaa enemmän.

t. Mr. YT Reidar

Sami kirjoitti...

Periaatteessa joo, mutta tiedä sitten rakenteesta eli takkoja voi rakentaa monella tavalla ja jotkut varaa huomattavasti paremmin kuin toiset myös samalla massalla.

Heidi kirjoitti...

Siis onko takalla muitakin ominaisuuksia kuin ulkonäkö?????? Nyt kyllä huijaatte.